Behind the scenes på fotoshoot

BAG KULISSERNE


Co-produktion om følsomt tema med kommunikationsbureauet Byn


For at være en billedleverandør, der er på forkant og afspejler samfundet her og nu, er vi nogle gange nødt til at skildre mere alvorlige emner. Følg med bag kulisserne, da vi sammen med kommunikationsbureauet Byn fik til opgave af Länsstyrelsen i Östergötland at visualisere en informationskampagne om det alvorlige emne kvindelig kønslemlæstelse.

I foråret 2023 havde Johnér æren af at arbejde sammen med Byn Kommunikationsbyrå, som havde fået en vigtig opgave fra Nationellt centrum mot hedersrelaterat våld och förtryck ved Länsstyrelsen i Östergötland. De ønskede at udbrede kendskabet til kønslemlæstelse for at forebygge denne forbrydelse og få flere udsatte piger og kvinder til at søge hjælp. Dette blev gjort gennem en omfattende informationskampagne. Byn fik til opgave at udvikle en hjemmeside, brochurer, plakater, digitale skærme og indlæg på sociale medier. Og til det var der brug for de rette billeder.

Den omfattende informationskampagne er nu blevet rullet ud både til offentligheden og til skoler, børnehaver, sundhedsvæsenet, de sociale myndigheder og retsvæsenet.


» Tjek kampagnen ud på www.könsstympning.se

Jagten på egnede billeder

Da Byn Kommunikationsburå kontaktede os, havde de allerede søgt efter passende billeder til projektet hos forskellige billedbureauer.

– Da vi havde sat en billedstemning og skulle udvikle skarpe forslag, kontaktede vi bl.a. Johnér for at høre, om modellerne var indforstået med, at vi brugte billederne i en kampagne om kønslemlæstelse. Flere sagde nej, og så begyndte vi at diskutere, om vi skulle lave et specifikt shoot til kampagnen. Johnér viste sig at være en perfekt partner til det, siger Fanny, produktionsleder på Byn.


Behind the scenes på fotoshoot

Her hos Johnér var vi enige om, at det var bedst at skabe nye billeder, hvor modellerne var med på temaet fra starten.

– Det er altid bedst at skræddersy kampagnen til kunden. Länsstyrelsen havde brug for kvalitative, autentiske og nære billeder inden for deres budget. Det var naturligt for os at organisere det, siger CEO og fotograf Mårten Johnér.

Realisering af visionen sammen

Byn kom med en klar idé til billedsproget, og sammen gjorde vi visionen til virkelighed. Det skulle føles, som om billederne var taget i Sverige, med steder, der føles velkendte for målgruppen – udsatte piger og kvinder, pårørende og professionelle i alle dele af landet.

Der blev lagt stor vægt på at portrættere personerne på billederne som stolte snarere end sårbare: frie unge kvinder med en positiv fremtid. Johnér castede modellerne, som alle fandt det værdifuldt at være involveret. Til billederne af sundhedspersonale ønskede vi at finde rigtige praktikere, og det gjorde vi.

Behind the scenes på fotoshoot

Et vellykket resultat

– Både vi og kunden er meget tilfredse med billederne. De bruges i alle de enheder, vi har udviklet i kampagnen, siger teamet hos Byn.


Og hvordan gik samarbejdet?

– Det har været meget rart at arbejde sammen med Johnér. I har været fleksible, hurtige, lydhøre og kommet med gode input. Ikke mindst var det meget værdifuldt, at I på kort tid kunne producere flere rigtig gode modeller og locations.

IMA243194 - Læge i dialog med patient IMA243190 - Tre piger spiller videospil og griner
IMA243199 - Tre teenagepiger går sammen i skolegården IMA243207 - Portræt af en kvinde på en jernbaneperron

Har du også lyst til at skabe noget sammen?

Hos Johnér nyder vi at arbejde tæt sammen med vores kunder, og vi skaber gerne billeder efter dine specifikke behov og ønsker. Naturligvis tager vi hensyn til dit budget. Vi påtager os alt fra forretningsbilleder og personaleportrætter til større produktioner, hvor vi sørger for at finde egnede modeller og locations.

Kontakt fototeamet!