NY FOTOGRAF Pia Ulin
Velkommen til Pia Ulins univers
Slow living i sin bedste form
Pia Ulin har altid fotograferet efter sit eget hoved. Men det var et fotokursus i den svenske hjemby Sundsvall, som satte rigtig gang i interessen. Måske kan vi takke forældrenes sauna for, Pia overhovedet blev fotograf. De lod hende nemlig indrette et mørkerum i familiens sauna, hvor Pia havde frit råderum. I dag arbejder Pia med kunder som IKEA, Elle, Condé Nast Traveller, H&M og har sin base i et studie i Brooklyn.

Pia har en speciel evne til at fokusere og fremhæve det bedste i interiørmiljøer og -genstande. Hun har en helt speciel dæmpet farveskala i sine billeder, som er modsætningen til det grelle og skrigende. Alle Pias billeder bærer spor af hendes fortolkning af enhver form for lys, og hendes forkærlighed for disse dystre farvetoner. Slow living i sin bedste form.

Hej Pia! Hvad betyder fotografi for dig?

– Først og fremmes var det naturligvis en udtryksform, - jeg holdt af at udforske mediet. Men da jeg havde arbejdet som fotoassistent et år, tog jeg til International Center of Photography i New York, og sammen med dem tog det bare fart. Jeg har kunnet forsørge mig selv med det, jeg elsker at gøre, lige siden.

Har du et favoritmotiv?

– Nej... for mig handler fotografi om lys og komposition. Det er det, jeg fascineres af, uanset om det er interiørindretning, portrætter eller landskaber jeg tager.

Er der andre fotografer som du får inspiration af?

– Ja, for eksempel Francois Hallard, Franceca Woodman, Tim Walker og Tierney Gearon...

Hvordan er din kreative proces?

– Den er faktisk ret ukompliceret. Jeg ankommer til en lokation og arbejder med det, som er ved hånden, - kun dagslys!

Kan du fortælle lidt om dit seneste projekt?

– Jeg er lige begyndt at undervise i form af workshops. Det giver mig både inspiration og energi. Som deltager skal du teste, eksperimentere og komponere billeder under min vejledning. Vi kører ud til nogle fantastiske miljøer som nu for eksempel sidst en gammel Citroën-fabrik i Barcelona. Utroligt spændende!

Hvad tror du, Johnérs kunder vil kunne lide ved dine billeder?

– At de måske ikke er typiske for det billedsprog, som mange tænker på, når de hører om billeder fra et billedbureau. Mine billeder har en ægthed, en naturlighed i sig, som jeg tror gør mine billeder anderledes og opfriskende.

Vil du her til sidst give nogen tip til vores læsere, -hvad som helst?

– Mange flere nordboere opdager Brooklyn, hvor jeg bor, så måske et restauranttip? Besøg endelig Prime Meats på 465 Court Street. Fantastisk kød- og pølsemenu med tysk indretning.

Velkommen til Pia Ulins univers - se alle billeder
Alle ønsker å komme opp med noe originalt. Men hvordan vet du at ideen din fungerer? Jo, du kjenner det i magen. Du som tør å stole på magefølelsen din, trenger et bildebyrå som forstår seg på kreativitet.

Vi lot bilderedaktørene våre gå amok på temaet kreatør. Klikk nedenfor og la deg inspirere!
#KREATØR:
Vores populære pauseskærm er opdateret med nye billeder. Hent den og få kontorets flotteste skærm!
For at byde på lidt ekstra billedinspiration har vi skabt en pauseskærm som en kalender. Du kan downloade den, så du kan nyde godt af et levende billedudvalg, når computeren hviler sig. Foruden inspiration indeholder pauseskærmen klokkeslæt og dato. Desuden byttes billederne ud efter årstiden!

Download Johnér pauseskærm:

Mac > Mac OS 10.8 (or newer)

Mac > Mac OS 10.6 - 10.7

PC > Windows XP (or newer)